Kostpolitik.

I Hanstholm Naturvuggestue lægger vi meget vægt på at give en sund og alsidig kost. Vi tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens kostvejledning. Det fremmer børnenes trivsel og velvære i hverdagen.

Til dagligt bestræber vi os på at servere et varieret tilbud af kød – fisk – æg - frugt og grønt, samt at spise efter årstiderne. Som forsøg vil vi prøve at købe økologisk mælk, æg og frugt.

Der bydes på rugbrød, knækbrød og hjemmebagte boller, som er anbefalet de forskellige alderstrin, og vi tvinger ikke nogen til at spise noget de ikke har lyst til. Personalet spiser sammen med børnene og vi giver os god tid (ca. ½ time) Vi tilstræber at der er en god og hyggelig stemning ved bordet. Vi lader i størst muligt omfang børnene spise selv.

Der serveres morgenmad indtil kl. 8.00. Samling med frugt kl. 9.00. Frokost ca. kl. 11. Frugt og brød mellem kl. 14 og 15. En gang i ugen får vi varm mad til frokost. Børnene har dagen igennem mulighed for og adgang til drikkevand, og det benytter de sig flittigt af.

Vi opfordrer til at man kan tage frugt med når ens barn har fødselsdag, men det er forældrenes frie valg.